DOJO - Thessaloniki

χώρος σωματικής άσκησης & αυτοβελτίωσης

τμήματα Aikido

  • ενηλίκες

Η εξάσκηση στο Aikido δεν έχει περιορισμούς ηλικίας, φύλου, φυσικής κατάστασης και ως ευγενική κληρονομιά της Ιαπωνικής κουλτούρας και πνευματικότητας έρχεται στην εποχή μας και στο σύγχρονο άνθρωπο να δείξει το δρόμο της Αρμονίας με τον εαυτό μας, με τους άλλους ανθρώπους και τη φύση.
Σκοπός της εξάσκησης στο Aikido είναι να αποκτήσουμε σωματική υγεία, αντοχή, ευελιξία, συντονισμό αλλά και πνευματική υγεία όπου θα αναγνωρίσουμε και θα ξεπεράσουμε τον φόβο, την αμφιβολία, την περιφροσήνη, την ματαιοδοξία ενισχύοντας την αποφασιστικότητα της ψυχής και του θάρρους. Μέσα από την επανάληψη της καθημερινής εκπαίδευσης μαθαίνουμε να ξεπερνάμε την κούραση και γευόμαστε τη χαρά της επιμονής ώστε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες.


jpg

  • έφηβοι

Στους εφήβους το Aikido διδάσκεται στις ηλικίες 10 έως 16 ετών. Το Aikido είναι μια σύγχρονη πολεμική τέχνη που προτείνει την αποφυγή της σύγκρουσης και την συνεργασία για την επίλυση διαφορών και όχι την χρήση βίας και τον ανταγωνισμό.

Η συστηματική εξάσκηση στο Aikido οδηγεί στην απόκτηση αυτοπεποίθησης, αυτοπειθαρχίας, δυναμώνει το σώμα και το πνεύμα του ασκούμενου. Εφόδια αναγκαία πια για έναν έφηβο - και όχι μόνο - για την αντιμετώπιση του σκληρού καθημερινού προγράμματος, φορτωμόνου με δεκάδες υποχρεώσεις που αφορούν το σχολείο και τη ζωή του.

 

11067752 422891634554984 1425046376 o

 

  • παιδιά

Το Aikido διδάσκεται στα παιδιά ηλικίας από 5 έως 10 ετών με εκπαιδευτικά παιχνίδια που έχουν σκοπό να οδηγήσουν στην όξυνση των αισθήσεων τους, στην παρατήρηση του εαυτού τους στον χώρο και την αποδοχή της συνύπαρξης και συνεργασίας με άλλα παιδιά.
Οι φυσικές και χορευτικές κινήσεις στο Aikido διαμορφώνουν μια καινούργια αυτογνωσία για το σώμα, προάγουν την συγκέντρωση, την ευλυγισία και την αντοχή.
Στο Aikido δεν υπάρχουν αγώνες ούτε ανταγωνισμός. Οι δομημένες τεχνικές και ασκήσεις στην προπόνηση εξασκούν την συνεργατικότητα και απομακρύνουν την επιθετικότητα. Τα παιδιά μαθαίνουν να ασκούνται στην συνεργασία, η οποία θα γίνει η βάση για την προσωπική τους ανάπτυξη.
Ο σκοπός της άσκησης για τα παιδιά είναι να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και συνειδητότητα στην καθημερινή ζωή.

Βασικοί παράγοντες στην ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού είναι η σωματική και πνευματική του καλλιέργεια. Η ενασχόληση με τις τέχνες και τον αθλητισμό συμβάλλει σημαντικά σε αυτό.
Το Aikido είναι μια πολεμική τέχνη που συνδυάζει σωματικά, συναισθηματικά αλλά και κοινωνικά οφέλη. Η επαφή των παιδιών με την τέχνη αυτή βασίζεται στην ανάπτυξή τους μέσω του παιχνιδιού. Μέσα από παιχνίδια και στα πλαίσια πάντοτε ενός ασφαλούς περιβάλλοντος, τα παιδιά μαθαίνουν βασικές τεχνικές και έρχονται σε επαφή με την σπουδαία φιλοσοφία του Aikido.
Αποκτούν σωματικές δεξιότητες κάτι που συμβάλει σημαντικά και στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής τους, μαθαίνουν να λειτουργούν και να επικοινωνούν στα πλαίσια μιας ομάδας, , να σέβονται τα μέλη της, να πειθαρχούν σε κανόνες, να αναγνωρίζουν και να σέβονται τα όρια τόσο τα δικά τους όσο και των άλλων, ενώ η απουσία αγώνων στο Aikido διδάσκει την πραγματική αξία της συμμετοχής και της συνδημιουργίας χωρίς την ύπαρξη του ανταγωνισμού.
Μέσω μιας πολύ ευχάριστης διαδικασίας λοιπόν τα παιδιά γυμνάζουν σώμα και μυαλό και προετοιμάζονται για το επόμενο στάδιο της ζωής και της ανάπτυξής τους.

DOJO on Facebook